Deze website gebruikt cookies om je webervaring te verbeteren. We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te personaliseren, voor advertenties en voor analyses.Lees meer.
Essentiële cookies
Functionele cookies
Analytische cookies
Marketing cookies
Waldkorn® brood zelf maken kan vanaf nu met onze mix voor Waldkorn® 50/50. Meng deze mix met één van onze klassieke bloemsoorten en tover een heerlijk gezond brood op jouw broodplank! Bakken met een traditionele oven Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Bakken met een traditionele oven
Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg. Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 40 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 40 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten bij 220°C.
Weeg alle grondstoffen goed af. Doe eerst het koud water (max. 20°C) in de kuip van de broodmachine. Voeg daarna de bloem, de Waldkorn® mix, de vetstof of Cook&Bake broodverbeteraar, eventueel de Cook&Bake bloemversterker en tenslotte de gist toe. Start een programma van ca.2 à 4 uur. Tip: Deksel van de broodmachine niet openen tijdens het bakproces om inval van het brood te vermijden.
Tarwebloem, sojastukjes, gedeeltelijk geroosterde tarwemoutbloem, tarwegluten, haverkorrels, havervlokken, volkoren roggemeel, bruin lijnzaad, zonnebloempitten, gedroogd gerstemoutextract, gejodeerd zout, maltodextrine, palmvet, gedroogd roggezuurdeeg, emulgator: E482, raapzaadolie, enzymen, meelverbeteraar: E300. Kan sporen bevatten van ei, melk, lupine, sesam.
Koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik. Het afgekoeld brood bewaren in een papieren broodzak, zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar.